Alles over Outdoor

Alles wat je wilt weten over outdoor

Outdoor Tassen Foto

Outdoor-tassen

Boeken en Gidsen

Begrijpen waar je bent en waar je heen gaat, is de sleutel tot genieten van je wandeling. Een combinatie van elektronische navigatie en papier is een goede route voor wandelende beginners. Print om te beginnen de wandelgids en kaart uit. Als het regent, gooi ze dan in een Zip-Lock tas. Lees de gids door, bestudeer de kaart en krijg een goed idee van wat u kunt verwachten. Ik wil graag weten wat mijn volgende herkenningspunt is terwijl ik wandel. Ik lees bijvoorbeeld de gids en weet dat ik over een mijl bij de kruising rechtsaf ga. Als ik dit in mijn hoofd heb, blijf ik me bewust van de volgende stap. Ik laad ook een GPX-bestand op een GPS-apparaat. Een GPS kan uw locatie bepalen met behulp van satellieten. Het goede nieuws is dat de meeste smartphones tegenwoordig GPS hebben ingebouwd. Het slechte nieuws is dat de meeste smartphones gemakkelijk kunnen vallen, versplinteren, nat worden, enz. Dus je kunt er niet op vertrouwen. Maar ze zijn goed om een ​​back-up te hebben. Dit is wat ik doe. Ik download een GPX-bestand (eigenlijk een bestand met een lijn op een kaart) en laad het op mijn GPS-apparaten (ja, ik heb er meer dan één). Een gemakkelijke manier voor een beginnende wandelaar om dit te doen, is door een app zoals GaiaGPS of AllTrails te downloaden . Deze apps hebben veel wandelingen al gedeeld en geladen door andere andere wandelaars. Je kunt er ook een GPX-bestand naar uploaden (die je voor alle wandelingen op mijn site kunt downloaden ). Wanneer u een app gebruikt, moet u er ook voor zorgen dat u de kaarten downloadt voor offline gebruik. Dit zorgt ervoor dat je de kaart hebt, zelfs als je geen mobiele telefoonverbinding hebt. En hier is nog een laatste tip. Zet je telefoon in vliegtuigmodus voordat je gaat wandelen. Wanneer een telefoon buiten het bereik van de zendmast komt, verbruikt deze een ton batterij door naar een signaal te zoeken. Als u hem in de vliegtuigmodus zet (met GPS of locatieservices ingeschakeld) bespaart u uw batterij. De helppagina's voor de apps die ik noemde, laten je zien hoe. Dus hoe moet een wandelende beginner de GPS gebruiken? Gebruik het als back-up. Probeer uw gids en kaarten te gebruiken om te navigeren en bevestig vervolgens uw locatie door ervoor te zorgen dat u zich op de GPX-lijn van uw app bevindt.

Outdoor uitrusting

Wanneer die langverwachte kampeertrip eindelijk opduikt, zorg er dan voor dat je deze outdoor essentials aan je paklijst toevoegt, en je zult de tijd van je leven hebben. Van een baanbrekende draagbare kachel tot de ultieme boomtent, je vindt hier een uitgebreide lijst met coole kampeergadgets en wildernisaccessoires waarmee je in alle comfort buiten kunt spelen en slapen, waar je avonturen je ook brengen. Slim en functioneel, dit zijn toevallig ook enkele van de beste cadeaus voor buitenliefhebbers . Natuurlijk, er zal altijd een nieuwe gadget of accessoire zijn die je ervaring in het wild kan vergroten, met de beste kampeerspullen.

Hengelsport

Hengelsport is het vangen van vis voor recreatieve doeleinden. Het kan daarom worden onderscheiden van commerciële visserij. Er zijn drie populaire vormen van vissen: witvis, roofvissen, forelvissen, zeevissen en karpervissen. Vissen is al lang een recreatief tijdverdrijf in Nederland. In dit land wordt het grotendeels geregeld door een reeks 'verordeningen', de regels die door een lokale overheid zijn opgesteld om haar eigen zaken te regelen. Deze specificeren over het algemeen voorschriften voor bepaalde vissoorten en specificeren ook controles op hengelmethoden. Landelijk moeten alle vissers ouder dan twaalf jaar 'hengelvergunningen' hebben. Voor het vissen op veel locaties zijn ook specifieke vergunningen nodig, die worden afgegeven door individuele hengelsportorganisaties.

Schaatsen

Schaatsen , recreatie en sport van glijden over een ijsoppervlak op schaatsen die aan de onderkant van schoenen (schaatsen) zijn bevestigd. De activiteit van schaatsen heeft geleid tot twee onderscheidende sporten: kunstschaatsen , waarbij verschillende sprongen, spins en dansbewegingen worden uitgevoerd; en schaatsen en kortebaanschaatsen , beide vormen van schaatsen. IJshockey is de bekendste teamsport waarbij schaatsen betrokken is. Schaatsen ontwikkelde zich waarschijnlijk al in 1000 VCE in Scandinavië , de eerste schaatsen werden gemaakt van schacht of ribbeenderen van elanden, ossen, rendieren en andere dieren. Het is niet bekend wanneer de metalen loper werd geïntroduceerd, maar vroege Nederlandse prenten tonen schaatsen met metalen bladen. Tot het midden van de 19e eeuw werd het metalen gedeelte van de schaats vastgemaakt aan een houten basis of voetplaat en werd de hele schaats aan de voet vastgemaakt met leren riemen of banden.

Watersport

We weten allemaal dat actief zijn essentieel is voor onze gezondheid, en het is ook bewezen dat tijd doorbrengen in ' water' zoals meren en de zee ons mentale welzijn kan verbeteren. Dus, zijn watersporten de perfecte activiteit om gezond te blijven, zowel voor lichaam als geest? Met duizenden kilometers kustlijn en niet te vergeten de talloze meren en rivieren, heeft Nederland zoveel mogelijkheden om aan watersport te doen. Van het bedwingen van de golven op een surfplank tot het varen langs een rivier in een kajak, door het water op te gaan, kunt u het prachtige natuurlijke landschap van ons land van dichtbij ervaren en biedt het ook een breed scala aan gezondheidsvoordelen - waaronder een betere conditie, minder stress en een verhoogd gevoel van welzijn.

Outdoor Tassen

Naast de maat is het juiste rugsysteem een ​​cruciale factor om op te letten bij het kiezen van een rugzak. Voor kleine rugzakken en dagrugzakken is een lichtgewicht en recht rugkussen voldoende. Ze zijn gemakkelijker in te pakken en passen goed en stabiel op je rug. Hetzelfde geldt voor extreem lichte rugzakken, bijvoorbeeld voor hardlopen of klimmen. Rugzakken om te fietsen hebben ofwel een goede ventilatie (een rug van mesh), wat vooral handig is bij lange fietstochten, of ze zullen nauw tegen je rug liggen, wat het meest geschikt is voor snelle ritten of ruw terrein (mountainbiken). Een nauwsluitende rugzak is ook geweldig voor andere intensieve activiteiten, zoals toerskiën, downhill rijden en klimmen. Tijdens het wandelen in de heuvels wil je een rugzak met een strak gespannen gaas dat wat ruimte tussen je rug en de rugzak houdt voor meer comfort. Bij het dragen van zware lasten (bijv. trektochten) is ventilatie minder belangrijk en wordt het gaas vervangen door een plaat om het gewicht dichter bij je lichaam te houden. Het grootste deel van de belasting (70 - 80%) moet op de heupen zitten om de druk op uw schouders te verlichten tijdens bergwandelingen en trektochten. Een brede, gewatteerde heupgordel is hiervoor essentieel, en deze moet groter en breder worden naarmate de rugzak of lading groter wordt. Daarnaast is de snit een ander belangrijk aspect waarmee rekening moet worden gehouden bij de aanschaf van een nieuwe rugzak. Het grootste deel van de lading moet direct tegen je rug liggen, daarom hebben zeer grote en extreem lichte rugzakken (voor bepaalde sporten) een lange, smalle snit. Fietsrugzakken hebben een kortere, meer peervormige snit om te voorkomen dat je helm tijdens het fietsen het bovenste compartiment raakt.

Klimmen

Hoewel sommige sportschoolklimmers nooit buiten hun klimaatgecontroleerde wereld komen, verlangt onze buitengeest voor de meesten van ons onvermijdelijk naar zijn plaats in de zon. Als je de beslissing hebt genomen om "echt" rotsklimmen te proberen, is een beetje voorbereiding op zijn plaats. De buitenwereld vereist vergelijkbare vaardigheden en kennis als gymklimmen, maar biedt ook extra uitdagingen. Je moet je meer voorbereiden, over de juiste uitrusting beschikken en nieuwe vaardigheden onder de knie krijgen. Vind een gids Je eerste stap bij de overgang naar buitenklimmen is om een ​​gecertificeerde gids te vinden die je naar een nabijgelegen rotspunt brengt, of om een ​​gekwalificeerde instructeur te vinden met ervaring in het lesgeven aan beginnende buitenklimmers. Een goede instructeur kan je helpen te begrijpen hoe je in de elementen moet klimmen, en zal je meer geavanceerde vaardigheden kunnen leren, zoals het plaatsen en schoonmaken van je eigen ankers.

Tenten

Een tent is een tijdelijk onderkomen gemaakt van zwaar materiaal zoals canvas. Als je gaat kamperen, slaap je misschien in een camper, een rustieke hut of een tent . Tenten kunnen licht genoeg zijn om kilometers lang door een wandelaar te worden gedragen, of veel zwaarder en omslachtiger. De juiste kampeertent kan het verschil maken tijdens uw vakantie. De meesten van ons kunnen een herinnering oproepen aan een ervaring met een waardeloze tent. Een gefrustreerde vader, stokken die breken in de wind, krappe vertrekken, een lange natte nacht. Klinkt bekend? Wees niet bang! We zijn er om je te helpen een tent te vinden die gemakkelijk op te zetten, ruim en comfortabel is om in te slapen. Als je op zoek bent naar een nieuwe tent, zul je snel merken dat er VEEL opties zijn. We hebben talloze uren besteed aan onderzoek en testen om deze lijst te verfijnen tot het allerbeste.

Wandelschoenen

Drieseizoenenlaarzen zijn je werkpaard, de alleslaars. Dit zijn de wandelschoenen die je in de auto gooit voor een weekendwandeling door Wales of die je draagt ​​om de hond mee te nemen voor een wandeling in het bos. Drie-seizoen zegt het allemaal echt; voor alles behalve het gebruik van stijgijzers in steile sneeuw, zullen deze wandelschoenen in de lente tot de herfst prima werken. In de zomer zullen veel van de hier geteste laarzen echter heet worden, en een paar trail- of trailrunningschoenen zijn waarschijnlijk het beste op laag terrein. In de bergen, ongeacht het weer, wordt de stabiliteit van een hoge kraag aanbevolen tussen de enkel krakende rotsen. Waar u op moet letten bij het kopen van wandelschoenen Er is een groot aantal elementen om naar te kijken bij het zoeken naar de beste wandelschoenen voor drie seizoenen, en zelfs in deze categorie is er een breed scala aan stijlen. Het hangt allemaal af van waar je ze voor gaat gebruiken.

Outdoor tassen Video

Kamperen

Dit type camping omvat elke kampeerder die voor een bepaalde tijd een plaats op een camping heeft betaald, variërend van groepen vrienden, stellen, tot grote gezinnen. Een speciale staanplaats betekent dat je je eigen plek hebt en omringd bent door andere vakantiegangers, en je kunt meestal naast je tent parkeren. Zorg ervoor dat je de regels van de door jou gekozen camping controleert voordat je op reis gaat, aangezien sommige locaties specifiek zijn voor de grootte van de tent die je kunt meenemen, om nog maar te zwijgen van veel familiecampings die geen groepen van hetzelfde geslacht toestaan. Dit soort campings kan ook EHU-compatibel zijn, wat betekent dat u tegen een toeslag kunt aansluiten op de elektriciteit ter plaatse en apparaten met een laag wattage kunt gebruiken. Campings hebben vaak faciliteiten op het terrein, zoals douches en toiletten, en sommige meer familiegerichte campings hebben speeltuinen en entertainment om de kinderen bezig te houden.

outdoor Kleding

De markt voor outdoorkleding is enorm, met alles van budgetgerichte merken tot leiders op het gebied van duurzaamheid en high-end backcountry-specialisten. Op basis van jarenlange ervaring met het testen van een breed scala aan producten voor wandelen, backpacken, klimmen, skiën en alledaagse dingen, vindt u hieronder de lijst van ons team met de meest gerenommeerde outdoorkledingbedrijven. Voor elk merk hebben we een korte geschiedenis en achtergrond opgenomen, hun meest populaire aanbod en wat hen onderscheidt van de concurrentie. Voor meer informatie en onze topkeuzes in elke categorie, bekijk onze beoordelingen van wandeluitrusting , skiuitrusting en winteruitrusting .

Wintersport

Wintersport werd traditioneel alleen tijdens koude seizoenen gehouden. Tegenwoordig kan er ijs en kunstsneeuw worden gemaakt zodat deze sporten het hele jaar door kunnen worden beoefend en door fans over de hele wereld kunnen worden beoefend. De meeste van deze sneeuwsporten zijn gebaseerd op de uitvinding van alternatieve transportmiddelen over ijs en sneeuw. Dit werden tijdverdrijf en ontwikkelden zich uiteindelijk tot volwaardige sporten met codes en regels. Mensen zijn deze sporten gaan waarderen en daarom zijn de Olympische Winterspelen in 1924 begonnen en sindsdien zijn ze in omvang toegenomen.